© 2015 - Compagnie Grich
VRIJDAGAVOND 24 augustus 20u15 Maudlin

Krachtige en intensieve opener voor Tuin Dekeyser

 

Deze Oostendse band leek ons een perfecte keuze om de metal-day mee te starten. Maudlin werd opgericht in 2004 en deelt zijn gitarist met Oscar & The Wolf. Vanaf de eerste repetitie was het al duidelijk dat de band psychedelische rock, doom, post hardcore, sludge, … zou gaan spelen. Intensiteit en beleving zijn sleutelwoorden tijdens de optredens.  Maudlin is Mastodon op Rilatine, Pink Floyd op steroïden. De muziek grijpt je bij de keel en laat je niet meer los. Sinds zijn ontstaan bracht Maudlin één ep en twee full albums uit waarmee ze hoge ogen gooiden. Ook de release van hun gloednieuwe plaat 'Sassuma Arnaa' is veelbelovend. Maudlin speelde al in 14 landen en stond op de planken met heel wat grootheden. En nu dus ook in Ichtegem. 'Starten met een knaller' noemen wij dat!

 

Jasper Bullynck: gitaar, zang

Davy Vandenbroecke: drums, percussie

Kris Vannecke: gitaar, zang

Ken Verleye: basgitaar, zang

Davy De Schrooder: toetsen, zang

VRIJDAGAVOND 24 augustus 21u20 Solitude Within

Symfonische metal met prachtige zanglijnen

 

Solitude Within is een Belgische metalband met een frontvrouw die beschikt over een fluwelen stem. Ze combineren klassieke muziek met hardrock en heavy metal, wat een perfecte combinatie blijkt te zijn voor symfonische rock. Met de prachtige melodische zanglijnen, epische refreinen, donderende drums en laaiende gitaarsolo's blazen ze je gegarandeerd van je sokken. Hiermee creëert Solitude Within zijn eigen, unieke sound die voor lange tijd in je geheugen gegrift blijft staan. In 2017 brachten ze hun langverwachte debuutalbum 'Disappear' uit, waarna de band alle podia veroverde met hun prachtige live shows. We zijn trots op deze parel, net terug van hun tournee in Spanje en deze zomer in volle glorie mee te maken op Plectrum!

 

Emmelie Arents: zang, keyboards

Jean-Paul 'JP' Laffargue: gitaar

Johan Van Criekingen: gitaar

Quincy Van Overmeire: basgitaar

Ashley 'Ash' Ysewyn: drums

VRIJDAGAVOND 24 augustus 23u00 Toxic Shock

Het crossover feestje dat je niet wil missen

 

Toxic Shock is dé crossover thrash metal hardcore band bij uitstek. Ze speelden hun eerste show in 2011 en zijn beïnvloed door o.m. Slayer, Black Sabbath, de oude Metallica en Suicidal Tendencies. Geen podium is te groot of te klein voor deze groep uit Antwerpen. Ze worden gerekend tot één van de beste Belgische live bands. Dat toont hun zanger maar al te graag aan door voortdurend van het podium te duiken en in palen te klimmen. Het hoort allemaal bij een Toxic Shock-optreden. Eind vorig jaar brachten ze hun nieuwe schijf Twentylastcentury uit, die op uitstekende kritieken werd onthaald. Ze veroverden intussen de helft van Europa, en nu ook Ichtegem. Dit wordt een megavet feestje dat je niet wil missen, dus kom het zeker mee beleven!

 

Wally: zang

PC: gitaar

Wotte: drums
DK: gitaar

White: basgitaar

ZATERDAGMIDDAG 25 augustus - Kinderfestival 14u00 - 17u00

Kom weer je hartje ophalen in Park Dekeyser

 

Jong geleerd is oud gedaan. Ook voor festivalgangers! Daarom presenteren we opnieuw ons kinderfestival op zaterdag 25 augustus van 14u00 tot 17u00, vlak voor het echte Plectrumfestival.Terwijl de kinderen zich rot amuseren, kunnen de ouders al terecht aan de bar!

 

Wat valt er nu zoal te beleven op onze supertoffe namiddag?

Voor prachtige prijzen moet je zeker eens langsgaan bij ons eendjeskraam, altijd prijs!

Laat ook dit jaar je toekomst voorspellen bij onze waarzegster. De allerkleinsten kunnen terecht op het springkasteel. Voor de durvers is er bierbakklimmen!

 

Om 16u00 sluiten we de namiddag af met een heuse kinderdisco onder

professionele begeleiding van DANS17. Haal je dansbenen maar uit en toon ons je beste dansmoves! Tot dan!

zATERDAGAVOND 25 augustus 19u00 - groot podium Cash and The Million Dollar Quartet

Jubileumjaar Johnny Cash: ode aan The Man in Black

 

Het is 15 jaar geleden dat Johnny Cash overleed en 50 jaar geleden dat hij het legendarische live album 'At Folsom Prison' opnam. Dat leek ons een ideale gelegenheid om 'The Man in Black' te eren. Cash blijft tot op vandaag heel geliefd bij een ruim publiek. Wie valt er immers niet voor die typerende en diepe baritonstem en de songs die variëren van country over gospel tot rockabilly? Zeker de reeks 'American'-recordings die hij maakte in de jaren voor zijn dood zorgen keer op keer weer voor kippenvel. De tribute band Cash and The Million Dollar Quartet (voorheen Johnny Yuma and The Tombstone Three) uit Torhout doet Johnny Cash alle eer aan. Deze vriendengroep straalt op het podium spelplezier, passie, vuur en beleving uit. Ze openen dit jaar 't Plectrum op zaterdag met bekende Cash-hits als Ring of fire, Jackson, Walk The Line, A boy named Sue, Folsom prison blues, Get Rhythm, Hurt, ... Ook Elvis en Carl Perkins komen aan bod. Kortom, het eerste feestje is gegarandeerd! Zorg dat je op tijd bent!

 

Frank Delarue (Johnny Yuma): gitaar, zang

Jannick Demanet (The Professor): basgitaar, zang
Joris Cuylle (The Whiteman): gitaar, toetsen
Ronny Mylle (The Godfather): drums

zATERDAGAVOND 25 augustus 19u40 - circustent Escape Elliott

Van rustige stukken tot een uitbarstende vulkaan

 

Escape Elliott is een jonge, enthousiaste rockband uit o.m. Torhout, Roeselare en De Haan. Samen jammen en nummers schrijven doen ze in Lendelede. Dat het vijftal elkaar nog maar twee jaar kent en op 60 km van elkaar woont, houdt hen niet tegen om wekelijks hun muzikale brein te laten samenwerken. Het resultaat klinkt als 'melodische poppunk' of 'punk met een hoek af'. Van intieme, rustige stukken tot een uitbarstende vulkaan. Escape Elliott mocht al openen in het Sportpaleis voor o.m. Black Box Revelation, Lost Frequencies en Dimitri Vegas en in de AB voor Goose. M.a.w. een te ontdekken band!

 

Isaura Flockman: zang

Lien Anseele: gitaar

Tom Devos: gitaar

Jacob Benoot: basgitaar

Jorne Tanghe: drums

 

zATERDAGAVOND 25 augustus 20u20 - groot podium Stone Age Cadillac

Heavy bluesrock & stoner band met oude bekenden

 

Stone Age Cadillac is (sedert kort) een kwartet uit Oostende dat heavy blues combineert met 70s stoner. In de rangen herkennen we klasbakken en oude bekenden als Erwin Vantyghem op drums ('Animal', o.m. al 28 jaar drummer bij The Refugees!), Johnny Markey op bas en Peter Ponjaert op gitaar en zang. Sinds kort heeft ook Maurice 'Misten' Duyvejonck de band vervoegd op zang en gitaar, wat zorgt voor een nog steviger en vollere klank. Deze Oostendse groep brengt ruige bluesrock, stoner-rock en 'in your face' rock-'n-roll, zowel covers als eigen nummers. Een ware explosie van het betere werk in het genre. Stone Age Cadillac is een nog 'jonge' band maar met enkel doorwinterde muzikanten. Ze deden nog maar drie optredens, dus op 't Plectrum vallen ze echt 'te ontdekken'. Beluister maar eens een nummer op hun vi.be-pagina. Je bent gegarandeerd meteen fan, net als van hun live optreden op het hoofdpodium. Kom erbij voor een lekkere pot bluesrock & stoner!

 

Peter Ponjaert: gitaar, zang

Erwin 'Animal' Vantyghem: drums

Johnny Markey : basgitaar

Maurice 'Misten' Duyvejonck: gitaar, zang

 

zATERDAGAVOND 25 augustus 21u10 - circustent Askebee

Combinatie van zwaar gitaarwerk en stevige drums

 

Met twee muzikanten uit Torhout brengt Askebee een combinatie van zwaar gitaarwerk en stevige drums in een sfeervol jasje. Ze spelen een mix van instrumentale post metal, stoner, black metal en prog-riffs, beïnvloed door bands als Amenra, Russian Circles en Tool. De naam is afgeleid van het woord ascetisme (een vorm van zelftucht) en scarabee (symbool voor heropleving, hergeboorte). In een moeilijke situatie heeft iedereen de absurde keuze zich dieper te werken of te vechten om eruit te geraken. Ga je naar het donker of naar het licht? Dit is wat Askebee zich afvraagt met hun muziek. Kiekenvlees!

 

Aaron Meulemeester: gitaar

Aaron Bourgois: drums

 

zATERDAGAVOND 25 augustus 22u00 - groot podium Musest (NL)

The World's No. 1 Muse Tribute: kom kijken waarom

 

Om 'The World's No.1 Muse Tribute' genoemd te worden moet je van goeden huize zijn. Er bestaat immers maar één Matthew Bellamy en die is uniek. Wel, dat is zonder de Nederlandse top-tribute band Musest gerekend. Hoewel het bijna onmogelijk is om de sound en de energie van dit wereldberoemde rocktrio te evenaren, slaagt Musest daar met gemak in. Sedert 2007 speelt dit viertal zowat het hele live repertoire van Muse. Kom kijken en vaststellen dat het verschil met het origineel moeilijk te vinden is. Elk nummer wordt met dezelfde passie en technische perfectie uitgevoerd, in combinatie met een overweldigende live performance. Hierdoor, alsook door de talloze nationale en internationale optredens, de lovende recensies en de meer dan 1.000.000 (!) YouTube hits mag Musest zich terecht ‘The World’s No.1 Muse Tribute’ noemen. Tuin Dekeyser zal het stadion van dienst zijn voor hun vele hits als Muscle Museum, Feeling Good, Knights of Cydonia, Psycho, Uprising, … Mis 'm niet, want deze show zal de perfectie benaderen!

 

Jeroen Fredrik: gitaar, zang

Chico Abelino: basgitaar, zang
Bob van Dun: drums
Chamo Bijlmakers: toetsen, percussie, samples

zATERDAGAVOND 25 augustus 23u20 - circustent Fire Down Below

Stoner, heavy psych en 90’s grunge met internationaal succes

 

Fire Down Below is een vierkoppig beest dat werd opgericht in 2015 en opereert vanuit Gent. In 2016 werd hun debuutalbum ‘Viper Vixen Goddess Saint’ meteen wereldwijd enthousiast onthaald. FDB wordt in reviews gelinkt aan bands als Kyuss, Tool en Soundgarden. Hun unieke sound bestaat uit een mix van fuzzed-out stoner, heavy psych en 90’s grunge, met accenten uit de spacerock en doom metal. Tegelijk slaagt Fire Down Below erin om de focus op de melodieën en ijzersterke vocals te houden. Zopas werd ook het tweede album ‘Hymn of the Cosmic Man’ wereldwijd uitgebracht en opnieuw stromen de internationale positieve reacties binnen. Kom luisteren en opgaan in dit sonisch walhalla!

 

Jeroen Van Troyen: gitaar, zang

Bert Wynsberghe: basgitaar

Kevin Gernaey: gitaar

Sam Nuytens: drums

 

zATERDAGAVOND 25 augustus 00u10 - groot podium Fight Footers (D)

Foo Fighters, als twee druppels water

 

Dave Grohl en zijn Foo Fighters zijn één van de grootste rockbands van het laatste decennium en dan ook bijzonder geliefd. Zonder veel franjes brengen ze hun rechttoe rechtaan-songs en vullen daarmee stadions wereldwijd. Hoewel hun sound zelf weinig tot niets van een stadionrock-gehalte heeft. De tribute band Fight Footers adopteert met de bekende Duitse 'Gründlichkeit' de typerende sound van Foo Fighters en brengt de originele songs met dezelfde, onomstreden authenticiteit. Hun show is niet minder explosief dan die van Grohl & co en de spelvreugde van de vier heren uit Hessen werkt even aanstekelijk. Alle songs en hits die de ware Foo Fighters-fan verwacht zitten in hun set: Everlong, Times like these, Best of you, Learn to fly, Monkey Wrench, Run, My hero, The Pretender, This is a call, These days, … om er slechts enkele te noemen. Kortom, Fight Footers zal 't Plectrum 2018 afsluiten en doen ontaarden in een memorabel rock-'n-rollfeest. Enjoy it!

 

Niko Huber: gitaar, zang

Ali Schäfer: basgitaar

Michael Diodati: drums

Nik Huber: gitaar, zang

SITE SITE SITE SITE SITE SITE SITE SITE SITE SITE
Koekelare
 © 2018 - Compagnie Grich