© 2015 - Compagnie Grich
VRIJDAGAVOND 23 augustus 20u00 Tangled Horns

Alternatieve rockband met indrukwekkende live sound

 

Tangled Horns mengt stoner, 90s grunge, 80s garage en 70s space rock tot een spannend en modern geheel. Met één voet in de Antwerpse underground en de andere op de grotere podia in Nederland en België, valt deze band onder het label ‘absoluut te ontdekken’. Eerder dit jaar deden ze ook hun eerste tour in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Tangled Horns wordt soms vergeleken met bands als The Melvins, Clutch, Alice In Chains en Soundgarden. Voor hun nieuwe album werkten ze samen met de Nederlandse producer Pieter Kloos (Death Alley, Peter Pan Speedrock). Ze staan vooral bekend omwille van hun broeierige optredens met indrukwekkende live sound. Dus zorg dat je op tijd bent en deze muzikale topsensatie, die ’t Plectrum 2019 op gang mag trappen, niet mist !!

 

Tim Van de Plas: zang

Stef Kustermans: gitaar

Kris Martens: drums

Dennis Van Der Auwera: gitaar

Raf Vorsselmans: basgitaar

VRIJDAGAVOND 23 augustus 21u05 CARNEIA

De zanger van King Hiss terug in Ichtegem!

 

Sinds 2008 zet CARNEIA zijn tanden in het post-metal genre. Geïnspireerd door o.m. TOOL en FAITH NO MORE ontwikkelde de band in de loop der jaren een eigen smoel. Ze worden gelauwerd voor hun eigenzinnige sound en intense live reputatie. CARNEIA creëert een eclectische geluidsmuur doordrongen van weldoordachte riffs van Jille Vandromme en Thomas Combes en gevarieerde, stevige ritmes van Joppe Vandewalle (MIAVA). Dit alles wordt overgoten met een saus van krachtige zanglijnen door Jan Coudron (KING HISS) die het ene moment zachtjes zalven en je het andere moment vol op de kin raken. Een intense ervaring waarbij je door het getroebleerde hoofd van een zoekende ziel reist. Terwijl hij worstelt met zijn demonen blijft hij een zwaar rotsblok koppig op een steile berg duwen.

 

Jan Coudron: zang

Thomas Combes: gitaar, basgitaar

Jille Vandromme: gitaar

Joppe Vandewalle: drums

VRIJDAGAVOND 23 augustus 22u20 MIAVA

Comeback van de legendarische postmetalband

 

Nadat MIAVA drie jaar geleden stopte met spelen, is de industriële postmetalband uit Lichtervelde helemaal terug! MIAVA’s eerste full album ‘Essay on Bentham’ werd gereleased in 2013. Ze speelden op grote internationale festivals en als support act voor o.m. Channel Zero, Steak Number Eight, Drums are for Parades en Red Fang. Maar dan kwam die noodlottige dag: 7 februari 2016. Net vooraleer MIAVA een tweede album zou gaan opnemen, overleed drummer Jelle Tommeleyn na een tragisch verkeersongeval. Ter ere van hem werd het eerste album heruitgegeven op vinyl met een extra song ‘Ignore Alien Orders’. Nu, drie jaar later, hadden de bandleden zin om MIAVA weer op te richten en met de nieuwe drummer Joppe opnieuw de podia te veroveren. En ze zullen HARD terugslaan… Kom dat zien en horen!

 

Brecht Vanvyaene: gitaar

Jelle Reynaert: gitaar

Thijs Vangeluwe: basgitaar

Drums: Jelle Tommeleyn

Joppe Vandewalle: drums

VRIJDAGAVOND 23 augustus 23u35 Off the cross

Raakt je tot in het diepste van je ziel

 

Van de donkerste diepten tot het felste licht. Een schaap in wolven-kleding. Catchy songs in een vernietigende vermomming. Dit Belgisch kwartet geeft geen toegevingen op het vlak van artistieke vrijheid. Een pompende ritmesectie voorzien door Pieter De Ridder (drums) en Kurt Hermans (bas) doet je hart kloppen in je keel terwijl de gitaren van Jens De Vos je trommelvliezen besmeuren met blasfemistische akkoorden. Aangevuld door piano's, orgels, koor en prachtige orkestraties, creëert Off The Cross een goddeloze muur van geluid. De genadeslag wordt gegeven door Daan Swinnen, wiens verschroeiende vocalen al je demonen bezweren, enkel om die vervolgens terug te lokken zodat het hele proces van nul kan beginnen. Ontsnappen is onmogelijk.

 

Daan Swinnen: zang

Pieter De Ridder: drums

Kurt Hermans: basgitaar

Jens De Vos: gitaar

zATERDAGAVOND 24 augustus 19u00 - groot podium Liquid Therapy

Houthulst-Klerken stuurt zijn rockzonen uit

 

Liquid Therapy staat voor pure rock en ‘volle gas vooruit’. De vijfkoppige band werd pas vorig jaar opgericht en bouwt momenteel aan een repertoire van eigen nummers. Qua genre kan Liquid Therapy zeker niet in één hokje geduwd worden. Verschillende, totaal vreemde invloeden zorgen ervoor dat hun muziek veel mensen kan bekoren. Ze omschrijven die zelf als ‘stevige gitaarrock met strakke riffs en cleane zang’. De lyrics zetten aan tot luidkeels meebrullen. Kortom, authentiek rock zoals die echt moet klinken.  Achter Liquid Therapy moet je geen grote theorieën of opvattingen zoeken: gewoon samen muziek maken, optreden en ‘having a fucking great time’. In 2019 willen ze dan ook zo veel mogelijk optreden.  Eind september zullen ze hun eerste full cd opnemen, maar die komen ze nu al voorstellen op het Plectrumfestival. Een half uur van jetje geven om het hoofdpodium op zaterdag te openen: meer moet dat niet zijn. Maar vooral ook niet minder… HELL NO !!

 

Bart Costenoble: zang

Luc Van Dyck: drums

Davy Gheerardyn: gitaar

Gino Lippens: gitaar

Renzo Bills: basgitaar

zATERDAGAVOND 24 augustus 19u40 - circustent Violent Mood Swings

Nieuwe rockband met thuisbasis in Ichtegem!

 

Zo’n anderhalf jaar geleden ontstond uit diepe Ichtegemse krochten de band Violent Mood Swings. Gitarist Jan Vandecasteele en bassist Lieven Geerinck begonnen het project, dat eerst evolueerde naar een kwintet met bas, didgeridoo en saxofoon. Hoewel de bezetting inmiddels bestaat uit het ‘mainstream’ klassieke rockkwartet, werd de muziek dat allerminst. De hiphop-invloeden van zanger Seetn en metal-invloeden van drummer Mark Bruneel zorgden voor een muzikaal bos waar menig Roodkapje zou durven in verdwalen. Het resultaat is een smeltkroes van uiteenlopende nummers waarmee de heren een zeer gedreven en stomend setje weten neer te poten. Soms violent, dikwijls moody en altijd swingend tussen de vier windstreken van de muzikale wereld. Kom hen ontdekken!

 

Sedrich Vlaemynck (Seetn): zang

Jan Vandecasteele (Teele): gitaar

Lieven Geerinck: basgitaar

Mark Bruneel: drums

 

zATERDAGAVOND 24 augustus 20u20 - groot podium Doe Maar Na (NL)

Wegens succes voor de tweede keer op ‘t Plectrum

 

Doe Maar Na is – na Demolution (Nirvana-tribute, ook al uit Nederland) – nog maar de tweede band die voor de tweede keer mag aantreden op ’t Plectrum. Met hun ‘legendarisch’ concert in 2013 speelden ze trouwens voor het eerst in België! Velen wilden graag méér van dat: ambiance van A tot Z met alle bekende nummers van Doe Maar. Niet alleen zien deze vier heren eruit als Henny Vrienten & co, ze klinken ook identiek. De mannen van Doe Maar Na hebben twee gemeenschappelijke passies: ‘Nederska’ en reggae spelen én elk publiek uit zijn dak laten gaan! Ze nemen je terug mee naar het begin van de jaren 80, toen Nederland en België helemaal zuurstokroze en fosforgroen kleurden. Alle grote hits van de populairste Nederpopband ooit passeren de revue: Eén nacht alleen, Sinds een dag of 2 (32 jaar), Doris Day, De bom, Is dit alles, Smoorverliefd, Pa, Doe maar net alsof, Nederwiet, … Dit wordt opnieuw één grandioos dans- en meezingfeest! Zorg dat je erbij bent!

 

Geert Leurink: zang, gitaar

Rutger Renden: zang, basgitaar

Alexander Klement: toetsen

Mark Schreuders: zang, drums

 

zATERDAGAVOND 24 augustus 21u30 - circustent Mother

Blackgaze met streepje postmetal uit Oostende

 

Mother staat voor blackgaze met een stevige druppel postmetal. Deze Oostendse band van twee broers en vriendin die pas in het voorjaar van 2019 voor het eerst naar buiten kwam, kleurt graag buiten de lijntjes en dan het liefst met zwart. Hun live ‘performance’ bestaat telkens uit één lang nummer dat een stevig verhaal vertelt. Het samensmelten van intieme baslijnen, oorverdovende drumstukken, snoeiharde gitaren en uithalende menselijke schreeuwen zorgt voor een uniek samenspel. In hun concept maken de drie muzikanten hun muzikale en visuele reis tot een uitzinnige beleving. Mother ervaar je dan ook het best met eigen lijf, ogen en oren. Eén van de meest beklijvende concerten in de geschiedenis van het Plectrumfestival!

 

Tuur Soete: zang, gitaar

Lynn Claus: basgitaar

Toon Soete: drums

zATERDAGAVOND 25 augustus 22u10 - groot podium Letz Zeppelin (B/NL/UK)

Eén van de beste tribute bands tout court

 

Wat is dat toch met Led Zeppelin tegenwoordig? ‘Stairway to Heaven’ eindigde dit jaar op 1 in de Classics 1000 van Radio 1. De populariteit van de legendarische 70s rockband lijkt alleen nog maar toe te nemen… Ook op StuBru en Radio 2 scoren ze hoog. Tijd om hen de eer te bewijzen die ze verdienen. En dat kan alleen maar met Letz Zeppelin, een tribute band die een fenomeen op zichzelf is. Ze spelen enkel maar voor uitverkochte zalen en festivals in o.m. de Benelux, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Bulgarije, … Letz Zeppelin doet de mystiek en trendsettende muzikale exploten van het Led Zeppelin-tijdperk volledig herleven. Hun sound is identiek en de zanger (geboren in Londen, wonend in Amsterdam) is de ultieme Robert Plant. Kom meegenieten van alle hits: Whole Lotta Love, Kashmir, Stairway to Heaven, Immigrant Song, … Eén van de beste hardrock bands ever gebracht door één van de beste tribute bands in de scene: absolute muzikale extase in Tuin Dekeyser gegarandeerd !!

 

Michael Devlin: zang

Berre Van Hoeylandt: gitaar

Bruno Meeus: drums

Levi Verheijen: basgitaar, keyboards

zATERDAGAVOND 25 augustus 23u20 - circustent Hedonist

Hard rocking & grooving powertrio uit Genk

 

Ze komen uit Genk en winden er geen doekjes om: eerlijke, no-nonsense kick-ass rock ‘n’ roll, donderende bassen, scheurende gitaren en machtig gebrul is wat je geserveerd krijgt. Een energetische mix van Motörhead, High On Fire, Karma To Burn en Monster Magnet. Hedonist speelt dit klaar met slechts drie bandleden: Roel Paulussen, Frederik ‘Cosy’ Cosemans en Frank ‘Frenz’ Homolka. Hun debuut-lp, een samenwerking met Your Highness, werd al ontvangen als een zeer eerlijke en welgekomen vuist in het gezicht. In 2016 brachten ze hun tweede album ‘The Collapse’ uit, bestaande uit slechts 10 nummers. Bestel een frisse pint en geniet van deze Limburgse rockers... tot je erbij neervalt. Ideaal om podium 2 van ’t Plectrum 2019 mee af te sluiten!!

 

Roel Paulussen: gitaar

Frederik ‘Cosy’ Cosemans: drums

Frank ‘Frenz’ Homolka: zang, basgitaar

 

zATERDAGAVOND 25 augustus 00u10 - groot podium Pearl Jamming (NL)

Europe’s Number One Pearl Jam Tribute

 

Om het oeuvre en zeker de sound van Pearl Jam te durven benaderen met een ‘coverband’, moet je sterk in je schoenen staan. Urenlang heeft dit vijftal de albums en liveopnames van Vedder & co. bestudeerd om de band tot in het kleinste detail te kunnen weergeven. Met een gezamenlijke liefde voor één van de grootste rockbands aller tijden brengt Pearl Jamming dan ook even onstuimige liveshows als we van het origineel gewend zijn, inclusief hoogstaande solo’s, strakke ritmesectie en charismatische frontman. Naast de grote hits uit de jaren 90 zoals Alive, Black en Jeremy speelt Pearl Jamming het betere werk van de laatste jaren en staan ook nummers als Sirens en Just Breathe op het repertoire. Om de live ervaring compleet te maken, staan zelfs de covers van bv. Neil Young op de setlist. Elk optreden opnieuw bewijst Pearl Jamming zijn positie als dé Pearl Jam tribute van Europa. Elke PJ-liefhebber moet hen dus zeker live aan het werk gezien hebben om dit volmondig te kunnen bevestigen!

 

Lars Kroos: zang

Jos Kolenberg: gitaar

Jochem Pennekamp: gitaar

Ben Kribben: basgitaar

Alex Bakker: drums

SITE SITE SITE SITE SITE SITE SITE SITE SITE SITE

Koekelare

 © Compagnie Grich